12 Lagu Karaoke Favorit gw

Playlist lagu “kristen” favorit gw akhir-akhir ini (aka playlist karaoke gw selama commuting time :p)!! As you can see that most of them are from indie bands and from the list of the songs, you can also see that Kings is definitely my favorite band! Their songs from their last two albums dominate the list. Hopefully one day I can come to one of their concerts!! Bucket list!

PS: All songs can be purchased in itunes!

1. “Light After Darkness” – Kings Kaleidoscope

Liriknya cukup tua, dari tahun 1879. Tapi di re-mix dan hasilnya.. wow!!! Lagu ini jadi lagu favorit gw di mobil kalau lagi stress. Liriknya bikin kasih pengharapan banget.

“Light after darkness, gain after loss. Strength after weakness, crown after cross; Sweet after bitter, hope after fears, Home after wandering, praise after tears. Sheaves after sowing, sun after rain, Sight after mystery, peace after pain; Joy after sorrow, calm after blast, Rest after weariness, sweet rest at last.”

2. “Defender” – Kings Kaleidoscope

I played this song so many times when I was waiting for the German work permit decision! I was so nervous and worried at that time. So when I took a shower, I would play this song from my phone, and I would shout the lyrics of this song very-very  loudly. Especially on this part :

” I will not be afraid. For my hope is in his name

Who is a rock but our God. Who’s blood has sealed our freedom”

3. “Dreams” – Kings Kaleidoscope

Ini lagu paling fals yang gw nyanyiin di dalem mobil. Suara Chad terlalu tinggi dan gw ngeyel ikut nyanyi. Hasilnya pasti kaya kucing keinjek ekornya kalau ada orang yang denger. Untungnya cuman gw yang denger. ;p Di bagian “echo in my dreeaaaams”. Nah di bagian kata dreaams itu gw pasti berlagak kaya paparoti sambil nunggu ditimpuk roti kalau ada yang denger suara gw. :p I really enjoy the official video though. Make me missing for west coast great nature!

“In sunlight, in moonbeams, in forests, in gold streams

The colors of your world, echo in my dreams”

4. “How Deep” – Kings Kaleidoscope

Gw ga nemuin video lagu ini di youtube. But you can check it here in itunes. Lagunya diawalin dengan nada santai, tapi mulai menit 3:27 gw bisa mulai kaya orang kesurupan triak-triak di mobil. :p Suara trumpetnya si James bakal mulai bersahutan-sahutan hingga lagunya berakhir. Lagu ini pernah dimainin juga di album Kings yang lama banget (2011) – Sins, walaupun aransemennya beda. You can see the video below.

Ini bagian gw paling teriak2 (:p)

“Why should I gain from his reward? I cannot give an answer

<Ada teriakan Chad di sela2 ini.😀 >

But this I know with all my heart. His wounds have paid my ransom!!!!”

5. “Where Were You” – Ghost Ship

When the first time I heard this song, I literally cried. Hahahhaha. Untung lagi di kamar sendiri. Somehow I can relate with this song so much. Not only once I question God’s sovereignty. I often feel uneasy with the cruel and unfair realities in this world and make me question His way. Some of my questions are not answered yet (or maybe will not be answered until the eternity) but this song somehow can give me some relieve on my fidgetiness.

“I said God I do not understand this world
everything is dying and broken
why do I see nothing but suffering

God I’m asking could this be Your plan
Sin has taken hold of this whole land
Will You not say anything else to me?”

6.  “Son of David” – Ghost Ship

Oh how I really love to shout my voice using this song. Enak aja, berteriak “Son of David. Have mercy on me.”.  Lagu yang bisa ngungkapin perasaan seseorang yang lagi sakit, yang hancur, yang sedih dan butuh bantuan sang Kuat.

“Son of David have mercy on me! Son of David have mercy on me!
Son of David I want to see! Son of David have mercy! ”

7. “I am Living in a Land of Death” – Citizen

Gw sering banget mainin lagu ini waktu lagi roadtrip di California tahun 2013, jadi somehow setiap kali lagu ini nongol di mobil, otomatis langsung recall experience itu. Which makes me little bit biased about it. Tapi lagu ini liriknya nurut gw cukup dalem and love it so much.

“I’m living in a land of death
The trees are burnt and gray
There’s a smoldering smoke over head
And the night looks the same as the day”

8. “Made Alive” – Citizen

Salah satu lagu “ceria” diantara mayoritas lagu “mourning” di playlist gw. :p In Seattle, I always had a great fun when this band led the worship. So why not recalling those moments while singing loudly alone in my car!!! :p

“I once was dead in sin
Alone and hopeless,
A child of wrath I walked
Condemned in darkness,”

9. “It is not Enough” – Dustin Kensrue

Waktu itu gw liat ada Dustin Kensrue manggung di Seattle. Dan dengan ga punya malunya, gw kejar dia ke ruang ganti buat minta foto bareng. Huahhaha. Would not have the guts to do it now. :p This song is really good. To always remind me that even if I travel to all countries in this world or become the most successful UX designer, they still would never make me whole.

“It’s not enough, it’s not enough
I could walk the world forever
Till my shoes were filled with blood”

10. “Psalm 145” – Dustin Kensrue

Entah kenapa kalau dengerin lagu ini gw selalu keingetnya lagi jalan kaki dari stasiun MRT di Redhill ke apartemen gw waktu di Singapore dulu. :p Sambil bawa chicken rice 3 dollar. Mungkin karena itu pertama kali gw denger lagu ini. Habis beli di itunes album terbarunya Dustin (The Water and The Blood), trus ketika sampai di lagu ini gw lumayan terkesan. Mungkin efek orkestra ditengah-tengahnya juga yang bikin musiknya sounds megah.

“Such a vast, unsearchable greatness
Great is Yahweh, worthy of all our praise
Let Your people sound through the ages
All Your awesome works ’til the end of days”

11. “Farther Along” – Josh Garrel

Salah satu lagu favorit gw dari tahun 2012 dan masih bertahan hingga tahun 2014 walau mungkin posisinya bergeser. Dari dulu gw aneh, suka lagu2 yang “longing” akan “home” seperti ini. Mempertanyakan semua vanity yang ada di “rumah sementara” ini. Selalu ngingetin gw kalau 80 tahun hidup gw di dunia ini cuman sementara. Ga sebanding dengan kekekalan yang bakal gw nikmatin di “home” nanti.

“Farther along we’ll know more about it,
Farther along we’ll understand why;
Cheer up, my brother, live in the sunshine,
We’ll understand it all by and by.”

12. “This is Home” – Switchfoot

Lagu lama banget, but entah kenapa akhir-akhir ini nongol lagi di playlist favorit gw. Temanya mirip dengan lagu nomer 11. One day, one day, one day, gw bakal nyanyi lirik di bawah ini sambil senyum2 di sebelah sang Kuat.😀

“And now after all my searching
After all my questions
I’m gonna call it home
I’ve got a brand new mindset
I can finally see the sunset
I’m gonna call it home”

Is there any song from this list that also ring your bell? Would like to know!

7 thoughts on “12 Lagu Karaoke Favorit gw

  1. Jujur gue baru tahu lagu-lagu rohani di atas. Hehe. Thank you for sharing, Yoel!🙂
    sometimes, it’s not the song that makes you emotional, it’s the people and things that come to your mind when you hear it. Hihi.🙂

  2. Hi Yoel, thanks for sharing ^^
    Jarang2 ketemu blogger yg demen Christian Indie genre😛
    My fav amongst ur playlist is yg land of death, heart it. Perhaps u know band “ascend hill”? their album yg hymns seems to suit ur music taste. Oh and, try listening to Sam Ock – Persevere or Moving On.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s